Vad omfattar hemförsäkringen?

Har du, precis som jag, nyligen bytt hemförsäkring från ett bolag till ett annat? Har du kollat då vad som ingår i den nya försäkringen? Det är nämligen inte säkert att det ingår samma saker i den nya försäkringen som i den gamla.

Hemförsäkringen är den viktigaste försäkringen. Jag läste på Byggahus.se att 95 % av alla svenska hushåll har en hemförsäkring, och att det är vanligt att man inte har någon mer försäkring. Då blir det ju extra viktigt vad som ingår i den här försäkringen.

Eftersom svenskar gillar att resa är det bra att det för det mesta ingår reseförsäkring i hemförsäkringen, åtminstone för resor upp till en viss längd. Men man ska veta att det är här så det är för det mesta. Reseförsäkring är ett tillval i en del av de hemförsäkringar som kommit på sistone. På samma sätt förhåller det sig med allrisk.

Om ni ska byta hemförsäkring är det alltså viktigt att ni kollar upp ordentligt vad som ingår. Anledningen till att den nya försäkringen är billigare än den gamla är kanske att den inte ger ett lika omfattande skydd. Konsumentverket har undersökt de här, och de tycker att nästan alla svenska försäkringsbolag borde bli mer tydliga i sin information om vad som ingår och vad som inte ingår. Mer om det här finns att läsa på Konsumentverkets sajt.