Uppdatera tonårsrummet med en ny säng

Har ditt lilla barn börjat växa upp och bli en tonåring? Då kan det vara dags att uppdatera rummet till en lite vuxnare stil med en ny säng som är anpassad efter hen. Är du inte själv en sängexpert kan det vara värt att ta hjälp av ett proffs vid sängköpet för att din tonåring ska få en säng som blir helt rätt.

Rätt säng är viktigt för att sömnen ska bli så bra som den bara kan bli. Detta är extra viktigt för en tonåring som fortfarande växer och behöver all sömn hen kan få. Ta med din tonåring till en sängbutik och låt hen själv få vara med och prova ut att sängen känns tillräckligt hård eller mjuk. Bäddmadrasser kan du enkelt köpa direkt på nätet, till exempel på https://sangvaruhuset.se/sv/artiklar/bddmadrasser/index.html där du även kan köpa alla tillbehör till sängen såsom kuddar och täcken.

Tänk på det här när ni köper säng

När du ska köpa sängstommen är det en bra idé att gå till en riktigt återförsäljare med välutbildad personal som kan hjälpa er att prova ut rätt säng. Låt din tonåring få prova flera olika för att känna skillnaden och hitta den som är skönast men även mest ergonomisk. Sovs det mest på mage och sidan får sängen gärna vara lite mjukare, är det istället sovande på rygg som gäller kan en madrass av hårdare slag som ger stöd för ryggen vara bra. Glöm inte bort designen då sängen ska passa in i det nya tonårsrummet och gärna får vara mittpjäsen i rummet. Låt gärna sängen vara av naturmaterial så långt som det är möjligt för att värna om miljön.

Ett vuxet tonårsrum med snygga inredningsdetaljer

sängEtt vackert inrett rum kommer få din tonåring att trivas och ge alla möjligheter till extra bra sömn. Satsa på nya krispiga sängkläder i sobra färger som passar in i rummet. Låt även ett överkast vara med som blir pricken över i:et i bäddningen. Dessutom blir det lättare att bädda sängen när tonåringen själv kan slänga överkastet över sängen så är bäddningen färdig. Komplettera med några prydnadskuddar för en varm och mysig känsla.