Trend med påkostat bröllop

De flesta par kommer så småningom till en punkt i sitt förhållande då de vill gifta sig. Men att gifta sig är inte helt gratis, om man vill bjuda många och ha en bröllopsfest efteråt. Trenden ser just nu ut så att de flesta lägger en hel del pengar på bröllopet.

I Expressen har man räknat ut hur mycket det kostar att gifta sig i Sverige år 2016. Det man kommit fram till är att brudpar lägger i snitt 54 000 kronor på sitt bröllop. Den beräkningen man tagit fram visar även att elva procent av brudparen lägger mer än 100 000 kronor på sitt bröllop. Hur man kan lägga en så enorm summa pengar kanske det är svårt att förstå men faktum är att det lätt drar iväg i kostnader. Själva festen är det som kostar allra mest pengar och efter det följer ringen. Sedan kostar även bröllopsresan en hel del pengar.

Låna till bröllopet

I artikeln kan man läsa att fem procent av brudparen tar lån till sitt bröllop för att kunna finansiera delar av det. En procent av samtliga brudpar finansierar faktiskt hela bröllopet enbart med lån. För många är det faktiskt nödvändigt att ta ett lån för att göra det bröllop man drömt om verklighet. Om du går i tankarna om att gifta dig men inte själv har finansieringen till det kan du söka dig ut på nätet för att hitta en bra typ av lån. Hos lånapengarna.nu får du hjälp att hitta rätt långivare.

Trendigt att ha stort bröllop

Man kan tycka att det faktiskt inte behövs läggas så mycket pengar på bröllopet. Egentligen behöver man inte spendera alls mycket pengar om man bestämmer sig för att bara gifta sig i rådhuset och inte ha någon fest efteråt. Men enligt Dagens Nyheter ser trenden just nu ut så att de flesta har stora bröllop med en riktig fest efteråt. De flesta som gifter sig har ett bröllop och en fest med 50 gäster eller fler.