Svårt köpa bostad

Sedan ett par år tillbaka har den svenska bostadsmarknaden haft ett högtryck och priserna har stigit enormt mycket. Detta har lett till att många är långt ifrån att ha råd att köpa en bostad, speciellt i Stockholm.

I Expressen skriver man om hur tuffa kraven för att köpa en bostad i Stockholm är just nu. Går man i tankarna om att köpa en etta i innerstaden måste man ha en kontantinsats på drygt en halv miljon kronor och man måste tjäna nästan 50 000 kronor i månaden för att låna resten. Det är alltså nästan omöjligt för de flesta att köpa en bostad och det blir inte lättare av det amorteringskrav som ska införas i juni. Ekonomer säger att köparnas förväntningar måste börja anpassas efter den hysteriska prisbild som finns. Man kan helt enkelt inte räkna med att kunna komma till innerstan vid det första köpet.

Låna till kontantinsats

Men att köpa en lägenhet i innerstan är det många som inte ens tänker på, eftersom det är nog svårt att få ihop en liten kontantinsats till att börja med. Det är just att få ihop en kontantinsats som är det stora problemet för många som vill köpa bostad. Turligt nog kan man låna till kontantinsats via Consector och andra aktörer som jämför lån och tar fram de som passar bra till kunderna. Vill man läsa mer om hur man kan låna till kontantinsatsen kan man kika här.

Svårt att amortera

Många har även problem med det faktum att man måste amortera när man tagit ett bostadslån. Att amortera kommer nämligen bli något som är lagstadgat och även för de som inte innefattas av lagen är det bra att amortera nu när räntorna är låga. Enligt Svenska Dagbladet skapar man nämligen en trygghet då som kommer att räcka lång tid framöver. Men har man inte utrymme i sin budget att amortera kan man vänta lite med det till dess att man har möjlighet.