Hur skyddar man sig egentligen allra bäst mot inbrott i hemmet? Det finns flera olika, samverkande sätt. Allt från att skaffa sig larm och smarta lås till att ha vakthund. En trygg dörr som är svår att bryta upp är också något som tjuven avskyr.

 

Det finns flera sätt att på ett proaktivt sätt skydda sig från inbrott, även om det är svårt att helt gardera sig mot listiga bovar. Man kan hitta bra säkerhetsdörrar på prodoor.se till exempel, det gör det svårt för tjuven att bryta sig in med kofot och andra verktyg som används för att öppna både dörrar och fönster.

Tjuvliga misstänks dra runt i Norrland

husI en artikel i Sundsvalls Tidning går det att läsa om hur flera i Norrland har drabbats av inbrott de senaste dagarna. Nu går polisen ut med en varning till allmänheten med tipset att vara extra uppmärksam och säger samtidigt att de gärna vill ha hjälp med att få in tips och vittnesmål från de som kan ha sett eller hört något. Den senaste veckan har totalt 14 inbrott upptäckts, något som är ovanligt mycket och tyder på att det kan vara en liga som åker runt och härjar. Inbrottstjuvarna har tagit sig in hos folk via främst balkongdörrar och har sedan tagit det som varit lätt att bära med sig, som guld, smycken och kontanter.

Butiksstölder om natten i Västsverige

I Göteborgstrakten är det i stället lagerinbrott och butiksinbrott som skett. Under natten mot måndagen stoppade polisen en skåpbil som var full med stulna pallkragar, detta efter att ett vittne slagit larm. Mer om inbrotten i Kungälv går det att läsa om i denna artikel i Expressen.

Men hur skyddar man sig bäst mot inbrott, förutom det ovan nämnda? På Polisens egna hemsida går det att läsa om vikten av att ha lås av god kvalitet, att märka värdesaker med stöldskyddsmärkning som ger unik spårbarhet.