Semestra och bo billigt i Stockholm

Dags att resa till huvudstaden på semester? Att hitta rätt boende är alltid av vikt för att resan ska bli lyckad. Nedan följer tips om hur man kan hitta ett boende som passar samt vilka aktiviteter det finns som inte kostar allt för mycket.

pexels-photo-481063När man vill uppleva huvudstaden till ett billigt pris går det att spara in mycket pengar på boendet. I Stockholm finns flertalet fina och prisvärda vandrarhem och hotell, som ligger både centralt eller en kort resväg från centrum med tunnelbana och pendeltåg. Mer om dessa kan man läsa hos Stockholmshotell som har gjort en guide till vart man kan bo billigt. Högst på listan ligger exempelvis vandrarhemmet Acco, som finns på centrala Södermalm. Där kan man bo för enbart 180 kronor (Källa: https://www.stockholmshotell.com/) per natt samtidigt som man befinner sig innanför tullarna och har gångavstånd till det mesta.

Prisvärda aktiviteter i Stockholm

För den som reser till Stockholm på begränsad budget kan det vara värt att veta vad man kan göra till ett lägre pris.

  • Om man vill äta för under hundralappen har Expressen gjort en lista över prisvärda matställen. I topp ligger bland annat den vegetariska restaurangen Chutney, hamburgarstället Phil’s burger och Kista foodcourt, där det finns ett utbud av mat från hela världen.
  • När det gäller kulturlivet är det ofta helt gratis att gå på museum, så länge de är statliga. För de museum som kostar finns ofta rabatter för barn, studenter och pensionärer.
  • Guidade turer. Stadsvandringarna från Free Tour Stockholm är till exempel gratis, för att alla ska kunna följa med oavsett hur mycket pengar man har att röra sig med.
  • Barer. Stockholm har många barer och pubar där en drink inte kostar mycket. Lion Bar, Dovas och Crazy Horse är några namn för den som vill hitta billig öl.
  • Skärgården. Att vistas i naturen är gratis. Besöker man Stockholm på sommaren är skärgården ett måste, och båtarna är oftast prisvärda och avgår från slussen. Fjäderholmarna, Vaxholm och Sandhamn är några vackra idyller som inte får missas.
  • Det bästa sättet att komma undan dyra priser på är att handla second hand. Nöjesguiden.se listar Stockholms bästa butiker för detta. I topp ligger Humana på Timmermansgatan 23 följt av Old touch på Upplandsvägen 43 och Lisa Larsson på Bondegatan 48.