Populära resmål under sportlovet

Enligt bokningsstatistik är det just nu många som har bokat biljetter till London inför sportlovet. Även Kanarieöarna, Hurghada och Nya Zeeland är poppis då både klimatet och prisnivåerna är acceptabla för barnfamiljer.

resemålSportlov betyder utlandsresa för många barnfamiljer då många vill fly kylan och ta vara på ledigheten. Som det skrevs om i ett tidigare inlägg är det många barn som drömmer att få åka på resa, oavsett vart destinationen pekar.

Enligt färsk bokningsstatistik som Vagabond har tagit del av väljer många svenskar klassikerna Kanarieöarna och Thailand, som för varje år hamnar högt upp på topplistan. Men det mest otroliga inför just sportlovsveckorna är att London bokats mer än någonsin, resorna har bokats med en ökning på hela 87 procent. Just London erbjuder barnfamiljer många aktiviteter att underhålla barnen med, allt ifrån sevärdheter och shopping till musikaler och museer. Till exempel finns Harry-Potter-museet som drar mängder av turister varje år. Positivt är även att punden har sjunkit vilket gör det möjligt för fler att resa dit.

Nya resmål är populära

Bland nykomlingar på topplistan är Milano och Hurghada som där bokningarna har ökat med 65 procent. Där finns utbud av fina stränder och bra klimat samtidigt som priserna inte är alldeles för höga. Även Vietnam har fler bokningar än förra året där man ser en ökning med 74 procent samtidigt som Sri lanka och Nya Zeeland ökar bokade resor med 51 procent.

Både Vietnam och Sri Lanka är stora snackisar i år. Det är tydligt att svenskarna vill upptäcka nya resmål – helst för alla andra när det känns nytt och spännande, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.