Ordna babyshower

Det finns flera sätt att fira att ett nytt liv kommer till världen och en amerikansk tradition som blir allt populärare är att hålla en så kallad babyshower – en amerikansk tradition som blir allt vanligare.

far-dotter-barn-bebis-manAtt hålla en babyshower är något som blir vanligare i Sverige att hålla, något som enligt Sveriges Radio kan bero på att vi blir allt rikare och faktiskt har råd att fira sådana här saker också – plus att det är roligt också. Något som till exempel är extra roligt är att dekorera hemmet i färger som man tycker om eller kanske klassiska pojk- eller flickfärger beroende på barnets kön – och denna typ av dekorationer kan man hitta hos Calligraphen. Deras sida http://www.calligraphen.se/sv/artiklar/baby-shower-2/dekorationer/index.html listar allt från banderoller och girlanger till andra söta dekorationer vilka allihop kan vara perfekta att ha med på babyshowern. Men självklart är det inte bara dekorationerna som är viktiga på en babyshower, man ska inte glömma maten, lekarna och presenterna!

Tips för en bra babyshower

Det finns massvis av tips på hur man ska göra för att anordna den allra bästa babyshowern någonsin att ta till sig, och de flesta hittar man genom att söka online efter goda råd. Eller så kan man hämta inspiration från en kändis och försöka efterlikna dennes shower. Till exempel skriver Expressen om hur Victoria Beckhams babyshower som gick helt i rosa år 2011 för att fira födseln av hennes första dotter med maken David – och att tillställningen var just i rosa hade helt och hållet med att göra att makarna var så exalterade över att få en dotter i familjen som tidigare bara haft söner. Men vet man inte könet kan det förstås vara svårt att välja en enda färg och hålla sig till, men turligt nog finns en hel del andra saker man kan göra. Något som till exempel tidningen Mama tipsar om är:

  • Syftet med babyshowern är att umgås med sina vänner en sista gång innan bebisen föds, därför är det viktigt att babyshowern inte enbart fokuserar på att överösa den blivande mamman med presenter men självklart att man heller inte glömmer bort presentaspekten av det hela, det är ju trots allt vad ”shower”-innebär.
  • Arrangera babyshowern i slutet av graviditeten – bäst tidpunkt är omkring vecka 30, och lägg den inte för sent i graviditeten eftersom att den blivande mamman då rent kroppsligt och mentalt börjar förbereda sig för själva födseln.