Middag med hela familjen

Det här med att äta middag hemma med familjen om kvällarna kan se olika ut, nästan lika olika som det finns olika familjer. I dag skriver om detta och ser på hur det kan se ut från familj till familj.

 

Lax tikkiDet är härligt att äta middag runt ett gemytligt bord, kanske i själva verket ett runt bord så att alla sitter nära varandra och når allt på bordet lika smidigt? köp runt matbord på confidentliving.se så blir middagen ännu varmare och trevlig.

 

I Expressen kan vi läsa om hur Ikea har kommit på ett trick för att få folk att inte hålla på med sina mobiler vid middagen, utan i stället fokusera på varandra och umgås, samt äta mat. I Taiwan har möbeljätten tagit fram ett bord som helt enkelt kräver att gästerna lägger ifrån sig mobilerna, annars värms inte maten upp. Krångligt kanske, men det är nog mest bara för att visa på hur man faktiskt bör lägga ifrån sig mobilen när man äter i ett större sällskap. Till en början ville ingen lägga ifrån sig sin mobil men när besökare insåg att de inte hade något val så gav de med sig, annars skulle de ju få sitta hungriga. Ett pr-knep men ett knep med ett budskap.

 

Hemma hos Lotta Lundgren

Det är härligt med familjemiddag och samla både barn och kanske släktingar runt bordet. Men det här med vardagskvällar är svårare. Hur ska man hinna, vad ska man laga, vem gillar vad – och så vidare. I Göteborgs-Posten kan vi läsa om hur Lotta Lundgren (matentusiast och historieätare) gör hemma hos sig. Hon säger i artikeln att vardagsmaten hemma hos henne nästan aldrig är särskilt märkvärdig. Hennes barn gillar när hon gör ”plockmat”, alltså lite olika smått och gott från kylskåpet som man skär i bitar och lägger på ett stort fat. Det som finns hemma alltså. Ostbitar och edamamebönor bland annat. Så även fast Lotta själv kanske gärna hade lagat mat i stor stil, gillar barnen att äta plock.