Lån och renovering

När det är sommar är det många som kommer i renoveringstankar. Ska du renovera köket och ta ett lån för det?

Ska du renovera i sommar? Om du inte har hela summan för omtapetseringen eller golvslipningen klar kan du låna ett mindre lån på bland annat https://expresskredit.se/. Men vad är viktigt att tänka på inför renovering ­– och vad är bra att ha i åtanke inför ett lån?

Innan du tar ett lån för renovering

Innan du tar ett lån, inför vad som helst, gäller det att tänka efter. Ska du ta ett lån för att du verkligen behöver pengarna, eller är det lusten att shoppa som driver dig? Glöm inte att du ska betala tillbaka det du lånat inom en rimlig tidsram. I en artikel i Expressen går det att läsa om hur det är viktigt att räkna in den totala summan för lånet, och då inklusive räntan. Räkna även på om du har råd att låna och om du skulle klara höjda räntor.

Renovera rätt i sommar

Ska du renovera köket under semestern? Då finns det en del tips att hitta i denna artikel från Sköna Hem. Det handlar bland annat om att planera noggrant innan själva renoveringen sätter igång. Glöm exempelvis inte att det ofta behövs fler elkontakter än vad man tror, fundera tidigt i processen var dessa ska sitta.

Förvaring och arbetsytor

Andra saker med köksrenoveringen som är bra att ha i åtanke är förvaring. Förvaring i kök är jätteviktigt. Liksom arbetsyta för att kunna laga mat obehindrat och bekvämt. Det är bara din egen fantasi (och trångsynthet) som sätter gränserna för resultatet. För bra förvaring är ett hett tips att bygga till ett hörnskafferi, det tar mindre plats än ett rektangulärt, samtidigt som det rummet mycket. Dessutom är det charmigt med ett träbeklätt skafferi i ett hörn i köket, där både godsaker och torrvaror kan förvaras säkert.