Inredning som passar barnet

Barnrummet är ett av hemmets roligaste rum att inreda, men det bjuder också på en hel del svårigheter. Barnrummet är kanske det rum i hemmet som behöver fylla flest funktioner. Här behöver göras plats både för att sova och att leka, att förvara kläder och gärna ett skrivbord för pyssliga aktiviteter. Som att få ihop sovrum, vardagsrum, garderob och kontor i ett och samma rum!

Mock,Up,Wall,In,The,Children's,Room,In,White,WallEtt sätt att göra det enklare för sig är att tänka på att det är just ett barnrum. Det är barnet som ska få plats med alla sina aktiviteter, inte du. Små människor behöver lyckligtvis små möbler, och att anpassa inredningen efter barnets faktiska behov kommer göra stor skillnad.

Att krypa ihop tillsammans i samma stol för en lässtund är visserligen mysigt, men en läsfåtölj i barnstorlek får inte bara plats lättare utan kan skapa självständiga läsvanor hos barnet. Vid sovplatsen kan du tänka likadant. Även om det är trevligt att kunna krypa ned under täcket tillsammans med ditt barn under nattningen kan sängkläder i barnstorlek, som från https://www.nolhagahem.se/sv/articles/170/sangklader-barn, vara vägen till en bättre nattsömn för barnet. Ett stort vuxentäcke är minst sagt lätt att trassla in sig i om man är liten.

Maximera barnrummets potential

Förutom att anpassa storleken på möbler och detaljer är multifunktioner ett bra tips för att barnrummet ska kunna blomma ut. Som detta tips om att sängen på dagtid blir en mysig kuddkoja.

Ett annat tips är att ta hänsyn till barnets faktiska intressen. Som reporter Helena Mastberg skriver kan man helt enkelt välja

”bort skrivbordet om inte barnet tycker om att sitta där”.

Och glöm inte nyttja alla ytor, även väggar och tak! Att få upp förvaringen från golvet är ett bra sätt att maximera lekytan på i barnrummet.