Flytta med barn

När familjen växer så krymper hemmet och det kan bli hög tid att flytta till ett större boende, men att flytta med barn är inte alltid det enklast – därför kan det vara bra att göra flytten så enkelt och smidig som bara möjligt.

flytta-flyttfirmaAtt gå från en mindre bostad till en större i samband med att familjen utökas är det många som behöver göra, och strax därpå så står man där med flyttlådan i ena handen och barnen i andra – en inte fullt så hållbar situation och det bästa i detta läget är att ta flytthjälp, något som visserligen kan kosta en slant men är väl värt utgiften. Söker du bra flyttfirma i Stockholm är Spodra Lux någon att kika närmare på, de erbjuder inte bara transport av sakerna utan kan dessutom både hjälpa med ned- och uppackning av dina prylar, vilket är perfekt när man har småbarn att hålla uppsikt över. Men innan du anlitar din flyttfirma finns en hel del andra saker att se över. Till exempel tipsar Göteborgs Posten om att passa på att kasta de saker ni inte längre behöver eller använder, det är bara onödigt att släpa med dessa till nya boendet, plus att ett mindre bohag kan göra flytten billigare. Likaså tipsar man även om hur man kan göra flytten smidigare genom att märka upp flyttlådorna efter vad de innehåller – på så vis vet flyttgubbarna vilka lådor som ska till vilka rum när det är dags att börja packa upp grejerna.

Ha en checklista redo

En annan sak som många vet är en bra sak att ha när man flyttar är en checklista att bocka av, men vad för något är det egentligen som ska finnas med på denna? Det är något som både Villaägarna och tidningen Råd och rön har svar på. Vad båda dessa påpekar är nämligen att en flytt inte bara rör något så enkelt som att flytta prylar mellan punkt A och punkt B, det är en hel del annat som man ska minnas och det är:

  • Adressändra
  • Eftersända posten
  • Flytta abonnemang
  • Skaffa hemförsäkring
  • Se över el, gas och vatten
  • Sophämtning
  • Städa, flyttstädning
  • Lämna dig ifrån nycklarna