En myt som många verkar gå på är att barn inte gillar grönsaker. Så pass seglivad är myten att många föräldrar faktiskt inte ens provat att ge sina barn en morot till mellis när sötsuget knackar på. Men för den som är ambitiös finns det massa olika sätt att introducera barnet till ännu mer kulinariska upplevelser. En vanlig lösning är att beställa hem färdigplanerade matkassar som underlättar i vardagen och bjuder in till spännande samtalsämnen vid bordet.

Det är egentligen inte svårare än att ge sitt barn grönsaker, för att få dem att också tycka om dem. Grönsaker är rika på fibrer, mineraler och vitaminer och är nödvändiga för att barnen ska få ett högt intag av näringsämnen som behövs för att bygga upp en liten kropp. Ett sätt att få det ännu roligare, och slippa planera själv, är genom att beställa hem färdiga matkassar. Det finns vegovarianter, läs mer om vegetariska matkassar och inspireras till en ny och rolig vardag med familjen!

Det krävs lite planering och goda recept

Precis som rubriken antyder så är det viktigt att man planerar rätt när man ska få barnen att våga testa nya smaker. Genom att låta experter och kockar planera dina måltider så slipper du oroa dig för om du kanske inte orkar eller har tid att laga något välgenomtänkt. Genom att beställa hem matkassar kan du säkerställa att du har vad som behövs i kylen och du behöver inte ta omvägen förbi mataffären på väg hem.

Att barn inte gillar grönsaker är en modern myt: tvärtom har nämligen människan ätit grönsaker i tusentals år. Det är lätt att tro att vi åt uteslutande kött, men köttet var en lyxvara och inget som man slösade på i första hand. Att vegetariskt dessutom ur hållbarhetssynpunkt är bättre har varit känt för många länge, det är inte heller en modern upptäckt.